Széchenyi Terv Plusz

Széchenyi Terv Plusz

Kedvezményezett neve: KK Kavics Beton Kft.

A fejlesztés tárgya, célja: KK Kavics Beton Kft. modern
üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztései

A szerződött támogatás összege: 102 704 071 Ft
 


A projekt tartalmának részletes bemutatása:

A KK Kavics Beton Kft. által tervezett beruházás célja a technológia fejlesztéssel egybekötött kapacitás növekedése és erőforrás-hatékonyság növelése, melynek során a jelenleg szűk keresztmetszetet jelentő alapanyag előállítás bővítése történik meg egy új, komplex betonkeverő, ezen felül két formaasztal különböző teherhordó beszerzésével, ami vasbeton elemek gyártására alkalmas, továbbá egy homlokvillás targonca is beszerzésre kerül a telephelyen belüli anyagmozgatási feladatok ellátásához. Ezekkel a beszerzésekkel a társaság teremékpalettája is bővülhet a későbbiekben.

A pályázatban megjelölt beruházás keretében a társaság kertai telephely alaprajzi elrendezésének optimalizálásával új irodák és tárgyaló jön létre. Az épület megfelelő hőszigetelést kap, illetve a tető megerősítése is megtörténik, hogy alkalmas legyen a pályázat keretében beszerzésre kerülő napkollektor, és későbbiekben telepíteni kívánt napelemek fogadására. Az átépítéssel egyidejűleg az épület fűtési és világításrendszere is korszerűsítésre kerül. Új, fa tüzelésű kazán és a tetőre szerelt napkollektor biztosítja az épület üzemeltetéséhez szükséges melegvizet. Így a szükséges energia a legkörnyezetkímélőbb megújuló energiatermelő rendszerekkel válik biztosítottá.

A pályázatban megvalósított technológiai fejlesztéseket marketing tanácsadás és felnőttképzés (targoncavezetői képzés) szolgáltatások igénybevétele egészíti ki.


A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.02.28.